Kunstnere

Henning Wieben Da jeg er en nysgerrig sjæl, og min inspiration kommer mange steder fra, er Wieben Malerier ofte i forskellige stilarter, og det vil de vedblivende være.Ofte kommer inspirationen dog fra lyset og vandet, som jeg har lige uden for min dør. Alle Wieben Malerier er fremstillet i acryl. Nogle strukturerede og enkelte i flere glanstrin.Wieben Malerier er oftest på lærred, men jeg bruger også af og til MDF plader til mindre billeder.

Hjemmeside: http://www.wieben-malerier.dk/
Facebook: www.facebook.com/wiebenmalerier

Annette Wie Jeg har arbejdet med glas i flere år og laver både fade, lysestager, smykker og relieffer. Jeg arbejder mest med klart glas, men indimellem også med gennemfarvet glas. Min inspiration får jeg fra mange kanter – det kan være istapper hængende fra tagrenden, et mønster i sandet på stranden eller farver og mønstre i ting jeg ser i dagligdagen. Glasset lever lidt sit eget liv i ovnen – så ting bliver ofte lavet om igen, inden resultatet er som jeg ønsker.

Heldigvis kan man til tider også få positive overraskelser, idet resultatet bliver bedre end forventet.Min opvækst blandt fjeldene i Vestnorge påvirker mit farvevalg, specielt i reliefferne. Her kombineres glasset med forskellige metaller, sand og oxyder. Indimellem skal der dog stærke og klare farver på, som giver et flot spil i glasset.I dag bor jeg ved vandet i Nibe, hvilket ses ved en forkærlighed for vandets farver – og der kan nemt snige sig en sild eller anden fisk ind i billederne.

Hjemmeside: http://www.wieglaskunst.dk/

Gitte Haggren Keramik til husbehov” Som navnet siger, er mine ting primært til husbehov – det vil sige, at de har en praktisk anvendelighed. Der er få undtagelser, hvor jeg har leget og fået noget ud af det, som fortrinsvis er til pynt – det er nok primært  mine husnisser.Jeg arbejder i stentøjsler, som er meget holdbart – kan tåle ovn, opvaskemaskine og frost. Der er rigtig mange muligheder her, for jeg bruger forskellige typer ler, som har sin egen struktur og på den måde bliver en del af udsmykningen. Der kan også dukke nogle få ting op, som er lavet i porcelæns-ler – det har så flot en hvid farve og er lige så stærkt som stentøjsler.

Jeg arbejder meget lystbetonet, så derfor spænder min produktion bredt.Jeg kan ikke altid sige, hvad der inspirerer mig, det kan være en pludselig indskydelse eller noget, som jeg går og funderer over i dagligdagen. F.eks. kan jeg se en udfordring i at lave en citruspresser den ene dag og et stort fad på fødder den næste.Tingene laver jeg på mit eget værksted, som jeg har i forbindelse med min bolig. Her foretrækker jeg primært at dreje ting op, det giver både stramme linjer og spændstighed. Det udelukker selvfølgelig ikke et rullet fad eller æggebægre, som får eget udtryk med den teknik.

Hjemmeside: www.keramiktilhusbehov.dk  

Mail: gittehaggren@hotmail.com

KarenLisbethKaren Lisbeth Hansen (f.1953)

Uddannet i 1979 som folkeskolelærer med bl.a. billedkunst som linjefag .

Jeg har altid interesseret mig for billedfremstilling og har bl.a. forsøgt mig i akvarel og oliemaling, men har i de senere år fundet frem til akrylmaling, som det materiale der fascinerer mig.

Inspirationen til mine billeder finder jeg, når jeg ser de geometriske former i byernes hustage, når jeg oplever fjordens blå og reflekterende vand eller når jeg iagttager dagens og årets skiftende lys fra morgenens første stråler til solnedgangen ved Limfjorden.

Det der driver mig til at male mine billeder, er først og fremmest lysets og skyggernes samspil i de enkle former. Disse sanseindtryk forsøger jeg, ved hjælp af farver, at omdanne til kunst på lærreder.

Udstillinger: Galleri Havgården, Lejbjergcenteret Vejgaard, Biblioteket Grønlandstorv i Aalborg, Tornhøjskolen, “Huset” i Aalborg, Vester Mariendal Skole, Terndrup Bibliotek og Nibe Rådhus, Kulturstationen Glasarkaden, Dronninglund Kunstcenter, Galleri 14 Farsø, Påskeudstillingen på Lundbæk landbrugsskole, censureret udstilling på Dronninglund kunstcenter, Kunst- og Kulturforeningen Promenaden Niras, Ingeniørfirmate Cowi A/S Aalborg m. fl.

Karen Lisbeth Hansen Bryggen 25 9240 Nibe

Galleriet i havneskuret 1 åben efter aftale. Tlf.   61691727     www.karenlisbethhansen.dk